НОВИНИ

Домусчиев: Успяхме да спрем кражбите на ток чрез законодателни промени

"За една година успяхме чрез законодателни и нормативни промени да спрем всякакви по-нататъшни кражби на електроенергия за да няма възможност да се увеличава този дефицит". Това каза в студиото на "Още от деня" председателят на конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев.

домусчиев успяхме спрем кражбите ток законодателни промени
bnt avatar logo
от БНТ
18:19, 01.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

"Ние сме в постоянна битка за закриване на всички схеми, кражби и дефицити в нашата електроенергетика, тъй като там от години не се правят реформи, схемите продължават и стигат до небивали размери", заяви Домусчиев.

Той припомни, че миналата година протестите са спрели и се е състояла среща с правителството и с премиера. "Беше направена работна група с участието на работодателските организации и експерти. Председател на тази група е вицепремиера Томислав Дончев, с участието на министъра на финансите и министъра на енергетиката и много експерти".

Домусчиев каза, че една година по-късно, когато се очакват цените за новия регулаторен период е изкочила опасността отново да бъдат вкарани поредните дефицити и вместо да има намаляване на тази добавка задължение към обществото може да се получи едно сериозно увеличение. Получава се така, че тази добавка е по-скъпа от самия ток. Нещо, което е данък е по-скъпо от тока.

"Ние винаги ще излизаме на протест, когато става въпрос за неща, които касаят не само българския бизнес , но и засягат всеки един български гражданин", категоричен беше Домусчиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С по-скъп билет в градския транспорт на София от днес
С по-скъп билет в градския транспорт на София от днес
Високата цена на рушаща се училищна сграда в Перник пречи да бъде продадена
Високата цена на рушаща се училищна сграда в Перник пречи да бъде продадена