НОВИНИ

Достъпна ли е за хора с увреждания градската среда във Варна?

Истинско изпитание е придвижването по тротоари, използването на градски транспорт, както и достъпът до общински и държавни сгради и институции за хората с увреждания и в инвалидни колички във Варна. Често осъществяването на всички тези дейности е на практика невъзможно. Редица са местата, които се нуждаят от адаптиране, за да могат да водят инвалидите нормален живот. Какви са другите проблеми на хората с увреждания във Варна - гледайте в прякото включване на Петър Дойкински.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
06:45, 16.10.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Хората с увреждания настояват за достъпна градска среда, за да могат да водят нормален начин на живот. Ние като община се стремим да осигурим тази достъпна среда съгласно наредбата, обясни Тихомир Тимов, началник на отдел “Общинска инфраструктура” към Община Варна.

Тихомир Тимов, началник на отдел “Общинска инфраструктура” към Община Варна: Има, разбира се, нужда да се подобрят нещата. Всеки нов проект, всеки тротоар, който ремонтираме или в момента изграждаме, задължително осигуряваме тази достъпна среда.

Основно по съществуващите тротоарни настилки и улици трябва да се направи промяна, коментира Тимов.

Има още много какво да се желае, правят се неща, но много бавно, отбеляза Обретен Михов, който е председател на Дружеството на хората с увреждания „Бриз“.




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Принц Хари и Меган Маркъл посетиха зоопарка в Сидни
Принц Хари и Меган Маркъл посетиха зоопарка в Сидни
ВВС отбелязват празника на българската авиация
ВВС отбелязват празника на българската авиация