НОВИНИ

ДПС внесе законопроект за банковата несъстоятелност

Депутатите от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид предлагат промени в Закона за банковата несъстоятелност, свързани с вторичното разграбване на КТБ. ГЕРБ и БСП ще обявят позициите си по проекта, след като се запознаят с него. В позиция до медиите, Делян Пеевски посочва, че стоят твърдо зад пълното разкриване на истината за КТБ - както за източването на банката, така и спрямо последвалото разграбване на активите, закупени с пари на банката. Според ДПС, промените ще дадат възможност на синдиците да възстановят разграбеното. Ще бъдат обявени за недействителни всички фиктивни прихващания, цесии и прехвърляния на вземания.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:50, 26.10.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Йордан Цонев, ДПС: Има необосновани обвинения, фалшификации и манипулации, че нашият колега Делян Пеевски участва в този процес. Както добре се видя от анализите, до момента на поставяне на банката под особен надзор, той не е участвал нито в управлението на банката, нито в управлението на банковия надзор, нито по някакъв начин юридически е спомогнал в кавички за това ,което се случи в КТБ.
Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Нека да бъде представен законопроектът, да се запознаем и след това можем да го коментираме. В момента каквото и да кажа, ще бъде несериозно, а също така може да бъде изтълкувано в едната или другата посока.
Жельо Бойчев, БСП за България: КТБ е тема, която дъвчем вече няколко години. Това е най-голямото преразпределяне на икономическо богатство след прехода и е свързано с поредица от престъпления.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Електронният обмен на данни и документи в администрацията започва през 2018 г.
Електронният обмен на данни и документи в администрацията започва през 2018 г.
Стойчо Кацаров: Бюджетът на НЗОК е сгрешен още преди да е приет
Стойчо Кацаров: Бюджетът на НЗОК е сгрешен още преди да е приет