НОВИНИ

Кирил Войнов призова гражданите да информират за рискови язовирни съоръжения

Водата, която я влизала в населените места в Бургаско, не е вследствие от преливането на язовирите и от разрушаването на стените. Тя вследствие от обилните валежи на територията на водосборната област над населените места. Това обясни в "Още от деня" Кирил Войнов, главен директор на "Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях". Той оприличи ситуацията като апокалипсис. С глобалното затопляне ще бъдем свидетели на такива процеси и трябва да се вземат мерки, призова още Войнов.

bnt avatar logo
от БНТ
18:36, 26.10.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Кирил Войнов, главен директор на "Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях": Утре ще бъдат командировани допълнителни хора в района на засегнатите места. Ще прилагаме в пълна сила Закона за водите. Ние сме длъжни да осигурим безопасна експлоатация на тези технически съоръжения. Ние отговаряме за язовирните стени и съоръженията. Ще бъде създаден кризисен щаб, за да бъдем по-ефективни.

Кирил Войнов призова и гражданите да информират дирекцията за рискови съоръжения.

Кирил Войнов, главен директор на "Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях": Ние нямаме неограничен състав. За Бургас имаме двама служители. Общо за страната имаме 111 човека с главната дирекция, така че при нас чиновници няма. А имаме хора, които работят на терен.

Войнов заяви още, че са предприети стъпки за стиковане на нещата с другите служби, за да създадат спокойствие у гражданите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Замърсяването на въздуха е сред основните проблеми за софиянци
Замърсяването на въздуха е сред основните проблеми за софиянци
Фестивал на независимото кино от днес в София
Фестивал на независимото кино от днес в София