НОВИНИ

Два големи пожара избухнаха в района на Кричим и сметището край Ветрен

Нови пожари пламнаха този следобед в страната. Пожар горя в района на ловното стопанство близо до двореца "Кричим". Огънят е овладян. Все още обаче продължава борбата с пламъците, които обхванаха голяма гориста местност в района на Ветрен. Последна информация за обстановката вижте в прякото включване на Галена Паскова, която е на мястото на пожара в Кричим.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
20:06, 22.08.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Сложна пожароопасна обстановка в района на Пловдив и Пазарджик. Само бързата намеса на пожарникарите днес е предотвратила пламването на двореца "Кричим", който е паметник на културата.

Най-вероятната причина за избухването на огъня е багер, който е чистил трева. Заради горещото време и силния вятър, пожарът се е разгорял много бързо.

Огънят достига до оградата на Държавното ловно стопанство и обхваща около 200 м площ суха трева. Материални щети в стопанството няма единствено заради бързата намеса на огнеборците.

Продължава и борбата с пожара край Ветрен, където горят над 250 декара широколистна дъбова гора. Огънят тръгва от сметището, не все още не е ясно какви ще са щетите от пожара, защото освен гората, горят и пасища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГДБОП с нови разкрития за бомбената заплаха в БНТ, други медии и летища
ГДБОП с нови разкрития за бомбената заплаха в БНТ, други медии и летища
Президентът Радев коментира офертите за инвеститори в АЕЦ Белене
Президентът Радев коментира офертите за инвеститори в АЕЦ "Белене"