НОВИНИ

Завишени ли са цените при ремонта на Северния парк в София?

Сигнал за завишени цени при ремонта на Северния парк в столицата подадоха от "Спаси София". Според тях, парите, платени от общината за парковото обзавеждане, са от 2 до 4 пъти по-високи от цените, които организацията е получила от същите доставчици. На пресконференция днес дойдоха десетки жители, които защитиха ремонта и казаха, че паркът никога не е изглеждал по-добре.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
18:30, 22.08.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Маса за тенис за 5100 лв , люлка за 4200 лв и греди за дресиране на кучета за 3020 лв. Това са само част от необосновано високите цени за парково обзавеждане, които показаха с документи от "Спаси София".

Борис Бонев, "Спаси София": За мен е много притеснително , че дори от детски люлки си позволяват някои хора да надписват и въпросът е ако от детски люлки се надписва, за какво говорим при други проекти.

От организацията "Спаси София" са изпратили анонимно запитване до фирмата производител за цената за една маса за шах. От там им отговарят , че тя струва 1300 лв с доставката, а от общината плащат за същото 2348 лв.

Разликата в цените на масите за тенис също е над 2000 лв. Кметът на района уточни, че разминаването идва от монтажа, който бил около 1000 лв за брой. От турската фирма производител на детските съоръжения обясниха, че договорът за поръчката е от 2017 г. и оттогава цените са паднали с около 40 %.

Кметът на София Йорданка Фандъков обеща проверка на сигнала.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Все пак да не забравяме, че "Спаси София" са в политическа кампания, но все пак от където и да е сигнала, аз го проверявам.

Събралите се хора от квартала също упрекнаха организацията в предизборен пиар.

Радост Маринкова: Празни приказки не ни се слушат, искаме действия. Има прекрасни съоръжения. Само до преди 10 години нямаше улично осветление по централните алеи.

Освен за завишени цени, от "Спаси София" сигнализираха и за разлика от монтираните в парка детски съоръжения и показаните в договора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оперираха успешно Стефан Данаилов в Бургас
Оперираха успешно Стефан Данаилов в Бургас
Лудогорец изпусна Марибор
Лудогорец изпусна Марибор