НОВИНИ

Двама министри ще следят контролираното изпускане на язовир "Тича"

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов министрите на земеделието, храните и горите и на околната среда и води пътуват към язовир "Тича", за да следят организацията по контролираното изпускане на водоема, съобщи пресслужбата на кабинета. За да се избегнат наводнения на земеделски земи и обществено имущество, двете министерства, в координация с "Напоителни системи" и "Басейнова дирекция"-Варна, Гражданска защита, Областната управа и кметовете, са създали необходимата организация за информиране на жителите на населените места в района.

bnt avatar logo
от БТА
16:05, 07.03.2018
Чете се за: 00:16 мин.
У нас
двама министри следят контролираното изпускане язовир тича

Очаква се контролираното изпускане през преливника на язовир "Тича" да започне късния следобед със скорост 10-12 м3/сек.

Експерти от "Напоителни системи" вече са обходили поречието на река Камчия, като са извършили и почистване. Към момента в района няма опасност от наводнения, тъй като речните корита могат да поемат контролираното изпускане.

Жителите на близките населени места вече са информирани за действията на регионалните институции и за всички предприети превантивни мерки, допълниха от правителствената пресслужба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пето отделение във Врачанската болница спря приема на пациенти
Пето отделение във Врачанската болница спря приема на пациенти
Инициативи за популяризиране  на единствената теснолинейка у нас
Инициативи за популяризиране на единствената теснолинейка у нас