НОВИНИ

Двама мъже нападнаха с нож деца в училищен двор

Двама мъже нападнаха ученици в двора на Професионалната гимназия по облекло в Пазарджик. Единият извадил нож, а другият ползвал за оръжие част от осветително тяло. Нападателите опитали и да нахълтат в сградата в училището. Директорката Янка Денчева обаче успяла да ги спре. След като бил подаден сигнал на 112, двамата мъже били задържани, били са във видимо неадекватно състояние. Срещу тях е образувано бързо полицейско производство за хулиганство. Ще бъдат прегледани записите от охранителните камери в училището. С децата, участвали в инцидента, ще работят психолози и експерти от Детската педагогическа стая.

Явор Симов
от Явор Симов
21:52, 28.02.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
двама мъже нападнаха нож деца училищен двор
Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР Пазарджик: "Радостното е, че сериозно пострадали ученици няма. Установява се дали е имало физическо насилие, тоест физически сблъсък между двама младежи, пълнолетни, от Пазарджик и учениците на професионалната гимназия по облекло. Тази сутрин е имало спречкване между тези въпросни двама младежи, единият на 18 другият на 21 години, с група ученици, разменили са си реплики. Явно свадата се е разпалила бързо и двамата пълнолетни младежи, които са с криминални прояви познати са на колегите в районното управление в Пазарджик, са влезли в двора на училището. Единият от тях дори е извадил нож. Опитали са се да проникнат и в сградата на училището. За радост ръководството на училището е реагирало бързо. Директорката е излязла и е пресрещнала двамата нападатели и те впоследствие са избягали.
Янка Денчева, директор на професионална гимназия по облекло: "Успяхме да овладеем ситуацията и не допуснахме да се случи най-лошото с нашите ученици. Реагирахме адекватно. Веднага се обадихме на телефон 112. Полицията дойде за минутки и започна разследване за изясняване на самоличността на двамата външни младежи, които нахлуха в двора на училището."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марин Льо Пен посети фермерско изложение в търсене на подкрепа
Марин Льо Пен посети фермерско изложение в търсене на подкрепа
Раздадоха годишните награди на БАИТ
Раздадоха годишните награди на БАИТ