НОВИНИ

Две години по-късно - довършват важни възстановителни ремонти във врачански села

Репортаж, излъчен в "По света и у нас" накара софийската фирма ДЗЗД “Враца 2015” да излезе от нелегалност и да се върне да завърши ремонта на 10 обекта, пострадали от наводнението преди 2 години в две врачански села. Припомняме, че в средата на юли хората от село Горно Пещене алармираха, че са принудени да газят през реката, защото нямат мост, а отнесените от пороя 7 улици все още не са преасфалтирани.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
07:11, 25.07.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Веднага след излъчения репортаж от село Горно Пещене за подобен проблем сигнализираха и от съседното село Вировско. Там обектите за ремонт са два – пешеходен мост през реката и разрушен водосток. Година след като фирмата ДЗЗД “Враца 2015” печели обществената поръчка за възстановяване на щетите, местните минават през реката ето така.

Наблизо е желязното мостче, но преминаването по него е опасно и хората го избягват. В края на миналата година фирмата изпълнител на обекта го демонтирала, за да го замени с нов мост.

Илинка Маринова, кмет на с. Вировско: "Сложиха само тези железа, като за основи и повече не ги видяхме. Затова решихме да сложим старото мостче, за да минават хората през него.
;

10-те обекта в Горно Пещене и Вировско са финансирани с близо 400 000 лева от държавата. Освен тях през миналото лято в община Враца са били ремонтирани обекти в още 9 села. Потърсихме за коментар възложителя на обществената поръчка.

Мария Попова, заместник-кмет на община Враца: "Благодарение на вашите репортажи представител на фирмата се свърза с общината, преди това ние правихме опити неколкократно да се свържем с него. Сега той дойде лично при мен, разговаряхме, обясни, че фирмата е имала временни финансови затруднения".

Досега фирмата изпълнител е получила авансово 30 на сто от цялата сума за ремонта. Пред общинското ръководство неин представител обещал, че от начелото на новата седмица възобновяват ремонтите. А ние обещаваме да проследим случая, за да се уверим, че работата е свършена качествено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Незаконна сеч около Дряновския манастир
Незаконна сеч около Дряновския манастир
Протест срещу пръстовата идентификация в болниците
Протест срещу пръстовата идентификация в болниците