НОВИНИ

Дворът на болницата в Благоевград стана платен паркинг

Медиците от многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград настояват да се облекчи режимът за паркиране в района на здравното заведение. Преди няколко месеца пространството в двора на болницата бе превърнатo в денонощен платен паркинг. Бариерата бе поставена, за да се ограничи паркирането на частни автомобили в двора на болничното заведение. Много от лекарите обаче нямат безплатни пропуски, за да влизат в двора на болницата.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
15:30, 27.06.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

От ръководството на болницата обясниха, че имат осигурени едва 100 безплатни пропуска, а в лечебното заведение работят над 500 човека. За да стигнат до работните си места медиците трябва всеки ден да плащат такса от 1 лев на час, за да има къде да паркират личните си автомобили.

Д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград: „Другите проблеми са с доставчици, със спешните случай. Такситата просто, които довеждат и отвеждат спешните екипи, не ги пускат в района на болницата. Това затруднява придвижването и работата в болницата."

От ръководството на лечебното заведение казаха, че са изпратили подписка до Община Благоевград и настояват денонощният паркинг да бъде с работното време на „синята зона” в града, така че платеното паркиране да е до 18 часа. Освен това искат да им бъдат отпуснати още 50 безплатни пропуска.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испанският премиер ще преговаря със социалистите за сформиране на правителство
Испанският премиер ще преговаря със социалистите за сформиране на правителство
Важността на НАТО се засилва още повече след решението за Брекзит
Важността на НАТО се засилва още повече след решението за Брекзит