НОВИНИ

Дядото на олимпийската надежда Рахнева си пожела медал за 97-ата годишнина

Зимните Олимпийски игри в Пьонгчанг са в разгара си, а едно българско момиче е една от големите надежди за медал на канадския национален отбор по скелетон. 29-годишната Мирела Рахнева от Русе е сред осемте най-добри състезателки в света, а няколко дни преди първите ѝ спускания по пистата, наш екип се срещна с дядо ѝ в сражишкото село Горски Синовец, навръх 97-ят му рожден ден.Освен че пожела успешно представяне на внучката си на Олимпиадата, дядо Минчо пожела скоро да я посрещне на родна земя в България.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
08:01, 18.02.2018
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

29-годишната Мирела Рахнева е родена в Русе. Когато е едва 9-годишна, семейството ѝ емигрира в Кандата. Още в училище започнала да се занимава със спорт, като първоначално тренирала ръгби. Впоследствие обаче се пренасочила към скелетона, което и носи десетки спортни отличия, място в националният отбор на Канада и квота за квота за зимните олимпийски игри в Пьонгчанг

Коренът на канадската олимпийска надежда обаче тръгва от стражишкото село Горски Синовец, където днес живее дядо ю. Дни преди първият старт на Мирела, той отпразнува своят 97-и рожден ден и си пожела внучка му да го зарадва с голям успех в Пьонгчанг.

Минчо Рахнев, дядо на Мирела: Искам да ти пожелая добри успехи, каквото си пожелае да се сбъдва! Драго ми е Мирелке, пожелавам ти успех, като си върнеш ще черпя!
;

Повече новини от предстоящите Зимни олимпийски игри в Корея четете на спортния информационен сайт на БНТ sport.bnt.bg.

Зрителите на БНТ ще могат да наблюдават на живо най-интересните моменти от Олимпийските игри в южнокорейския град Пьонгчанг, които ще се проведат от 9 до 25 февруари.

;

Мирела Рахнева е и най-голямата гордост на хората в Горски Синовец и родното село на майка ѝ Сушица, които с притаен дъх гледат всяко нейно състезание.

Нойко Нойков, кмет на село Горски синовец: Как няма да е гордост, кой българин не иска да чуе, че имаме представител и то точно от нашето село на Олимпиада.
Валентин Христов, съселянин: Пожелаваме ѝ да спечели, колкото пъти участва в състезания винаги да печели златни медали.
Николай Христов, съселянин: Мирела е гордост на Горски синовец и на Сушица, по майчина линия тя е сушичанка и в момента в Сушица, Мирела има фен клуб, който се оглавява от кмета на Сушица Димитранка Калева.

Съселяните на Мирела Рахнева се надяват скоро да я посрещнат подобаващо на родна земя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес е последният ден от конференцията по сигурността в Мюнхен
Днес е последният ден от конференцията по сигурността в Мюнхен
Протест в САЩ за промяна на контрола върху оръжията
Протест в САЩ за промяна на контрола върху оръжията