НОВИНИ

Ефектът върху теглото от чаша червено вино се компенсира с 60 клякания

Преди да посегнете към чаша с любимото си питие, помислете как тя ще се отрази върху килограмите Ви, особено ако искате да отслабнете. Възможно е дори да се наложи да посетите залата за фитнес, за се преборите с неблагоприятните за теглото последици от редовната консумация на алкохол, съветват международни експерти, цитирани от в. "Дейли мирър".

bnt avatar logo
от БТА
09:38, 30.05.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Още
ефектът теглото чаша червено вино компенсира клякания

Нова статистика, публикувана на сайта MuscleFood.com, показва, че чаша червено вино от 250 милилитра се равнява на 214 калории. За да ги изразходва, е необходимо човек да направи 60 клякания. Ако си подели цяла бутилка с приятел, любителят на червено вино ще трябва да се поизпоти повече във фитнеса.

Почитателите на бирата трябва да знаят, че тя е особено калорична. Халба от любимото пиво се равнява на 330 калории, за изгарянето на които е необходима 20-минутна високо интензивна интервална тренировка. Любителите на бирата, особено в летните горещини, рядко минават само с една халба, което означава допълнително потене в залата за тренировки.

Чаша бяло вино от 250 милилитра съдържа 190 калории. За изгарянето им са необходими 30-минутни занимания с кикбокс. Разбира се, времето за изразходването им ще се увеличи съществено, ако пиещият не се ограничи само с една чаша. Любителите на джина с тоник могат да "дишат" по-спокойно от почитателите на бирата и виното - 170 милилитра от предпочитаното им питие се равняват на 143 калории. Или ако предпочитат - на 260 коремни преси за изгарянето им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Ирландският премиер: Възможно е да се върне граничния контрол с Великобритания
​Ирландският премиер: Възможно е да се върне граничния контрол с Великобритания
От първо лице: За цената на успеха и първото място
От първо лице: За цената на успеха и първото място