НОВИНИ

Екатерина Захариева заминава на официално посещение в Азербайджан

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава на официално посещение в Азербайджан на 23-25 юни. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

екатерина захариева заминава официално посещение азербайджан
bnt avatar logo
от БНТ
15:42, 23.06.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В Баку тя ще разговаря със своя колега, министъра на външните работи на Азербайджан Елмар Мамадяров, ще се срещне и с председателя на Министерския съвет на Република Азербайджан Новруз Мамадов и председателя на Милли Меджилиса Огтай Асадов.

Визитата на Екатерина Захариева е продължение на съществуващия отличен политически диалог на високо и най-високо равнище между двете страни, изтъкват от МВнР.

Във фокуса на разговорите между Екатерина Захариева и Елмар Мамадяров ще бъдат резултатите от проведената на 31 октомври 2018 г. Първа сесия на Стратегическия диалог на ниво министри на външните работи. Ще бъдат обсъдени и теми, свързани с изграждането на Южния газов коридор и газовата връзка Гърция-България (IGB).

Основно място в двустранните отношения между двете страни заема сътрудничеството в областта на енергетиката и транспорта. След изграждането на Южния газов коридор и интерконектора България - Гърция, нашата страна ще получава до 1 млрд. куб. м. газ годишно, считано от 2020 г. Това реално би диверсифицирало доставките на природен газ за Република България.

Изграждането на транспортна инфраструктура, свързваща Европа и Азия, е от съществен интерес за двете страни – на първо място, транспортния коридор между Каспийско и Черно море и международния мултимодален транспортен коридор „Персийски залив – Черно море".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Грузинският президент призова руските туристи да продължат да идват в Грузия
Грузинският президент призова руските туристи да продължат да идват в Грузия
Полската рецепта за привличане на туристи
Полската рецепта за привличане на туристи