НОВИНИ

Елена Йончева и Корнелия Нинова за неприетата оставка на Делян Добрев

В пленарната зала лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към министър-председателя Бойко Борисов с думите, че от днес той има сериозен проблем не само с доверието на съпартийците му, но и с общественото доверие.Елена Йончева от своя страна заяви, че от ГЕРБ не са свикнали с изнасянето на факти, заради което то е определено като „мракобесие“. Делян Добрев се закани да потърси правата си в съда.

елена йончева корнелия нинова неприетата оставка делян добрев
bnt avatar logo
от БНТ
12:52, 04.10.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас
Корнелия Нинова, председател на БСП: От ГЕРБ няма, спасявайки Добрев, да спасят Борисов. Ще бламирате Бойко Борисов и като лидер на лидер му казвам днес, ако ни слуша, като лидер, който е получавал удари в гръб от свои - днес на Вас ще ви се случи за пръв път. Вашите днес ви свалят. Не формално, но преносно ви свалят от пиедестала. От днес нататък имате сериозен проблем, не само в партията си, а в общественото доверие във вас.

Тя коментира и изказване на депутат от ГЕРБ, че ако Делян Добрев е сега, кой е следващият.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Следователно, вие сте много такива в система и в модел и дайте да се държим здраво. Тази теза не е ли страшна за държавността в България? Новото ръководство на БСП иска да сложи край на този модел на прехода, наречен паралелна държава. Това не е мракобесие, а достойнство на политическа сила.
;
Елена Йончева, депутат от БСП: Да се казва, че изнасянето на факти е мракобесие, означава, че ГЕРБ не са свикнали на това. Оставката на Делян Добрев е поискана от Бойко Борисов и той го потвърди сутринта.

Тя посочи, че твърдението ѝ за изграждането на феодален модел от Делян Добрев, който обсебил всички най-важни постове в общината, е базирано на факти.

Елена Йончева, депутат от БСП: Да се казва, че изнасянето на факти е мракобесие, означава, че ГЕРБ не са свикнали на това. Това не е далавера, това действително е превръщането на една община в един модел ГЕРБ. В една феодална структура, където вече няма конкурси. Няма никакво чувство за добро или зло, за справедливост.

Моделът ГЕРБ не падна, но се пропука - активизирането в полза на Делян Добрев беше подкрепата на „шайката“, заяви Йончева и добави, че не е била изненадана от оставката на Делян Добрев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличава се незаконната сеч в горите край Варна
Увеличава се незаконната сеч в горите край Варна
Борисов: ГЕРБ ще провери има ли роднински назначения в държавните институции
Борисов: ГЕРБ ще провери има ли роднински назначения в държавните институции