НОВИНИ

Вида Пиронкова с първи албум

С концерт-спектакъл протече промоцията на първия самостоятелен албум на Вида Пиронкова - "Емпатия". Тя е автор на хитовото парче на Миро от тази година - "Гълъбо". Сред изпълнителите на нейните песни са едни от най-големите имена на българската сцена: Орлин Горанов, Васил Петров, Мирослава Кацарова, група "Атлас". Продуцент на албума е Игор Марковски. Той е познат на зрителите от филмите "Войната на таралежите", "Деца играят вън" и "Златната Река".

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
11:37, 10.03.2017
Чете се за: 01:19 мин.
Още

"Гълъбо" - песента, която завладя българската публика и предизвика истински фурор в интернет е вдъхновена от майчината любов.Вида Пиронкова посвещава въздействащата балада на своя син, който тя на галено нарича "Гълъбо".

Вида Пиронкова - автор на албума:
Моят гълъб е ето там. Той току що дойде днес и съм много щастлива и все още си го наричам "Гълъбо".

Вида признава, че изборът точно Миро да изпълни песента не е случаен.

Вида Пиронкова - автор на албума:
Миро най-съвпадаше като глас, като излъчване на това нежно чувство, което съм предала в песента и малко или много прилича на сина ми.

Хубавите неща се случват, когато са искрени, казва Миро. Признава, че когато влязъл да запише "Гълъбо" помолил Вида да стои зад стъклото, за да вижда нейното лице.

Миро - изпълнител:
Аз съм нищо повече от гласа, който изрази това, което Вида чувства.Това е изключително, което се случва и не защото аз пея тази песен, и не защото песента е на Вида, просто защото това не сме го виждали от години да се случва. Една лирична песен, изключително издържана във всеки аспект да завладее масовата публика.

Вида се чувства като майка на всички 17 песни от своя албум "Емпатия". Признава, че всеки един текст е преживяла лично. С написването на всеки текст тя си представя и човека, който ще изпее песента. Всяка от тях е писана за определен изпълнител. Васил Петров изпълнява единственото парче, което е написано на английски в албума - "Отвъд луната".

Васил Петров - изпълнител:
Една много нестандартна за мене, извън моя почерк и стил песен, която обаче приех това предизвикателство малко скептично, но после ми направи много хубаво впечатление и се почувствах в свои води.

Съседи и приятели на композиторката също присъстваха на промоцията.

Ана Велкова - съседка: Един човек с много хъс в живота и с много желание, има различни хобита.

Светослав Лобошки - композитор и аранжор: Бих ѝ пожелал това да бъде първото бижу от една много по-сериозна огърлица от нейни творения, които да видят бял свят и хората да се докоснат до нейните чудесни творения.

Комбинация от красиви текстове, нежни и лирични мелодии и звезден екип, събрани в албума "Емпатия". Способността на човек да съпреживява емоциите, чувствата и мислите на другите. Емпатията е обратното на егоизма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Божидар Димитров е бил приет в болница
Божидар Димитров е бил приет в болница
Строителството на Офицерския плаж е законно
Строителството на Офицерския плаж е законно