НОВИНИ

Снегът на прохода Шипка затруднява движението

Сняг заваля на прохода Шипка.Снежната покривка достигна 10 сантиметра. Това изненада голяма част от шофьорите тръгнали на път с летни гуми. Заради това на прохода станаха няколко леки пътно - транспортни произшествия, без пострадали хора. Има нанесени само материални щети по автомобилите.

bnt avatar logo
от БНТ
10:42, 10.03.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Инцидентите станаха тази сутрин и от двете страни на Прохода - от Габрово и Казанлък. Причината е, че шофьори са побързали да сменят зимните гуми на колите си с летни и така се оказаха неподготвени за снега. Специалистите обаче са категорични, че смяната на гумите трябва да стане в началото на месец април.

Фирмата, поддържаща прохода Шипка почиства и опесъчава пътната настилка. От Пътна полиция предупреждават водачите да бъдат особено внимателни и да се съобразяват с променливите метеорологични условия, за да избегнат произшествия.

Заради падналия сняг има закъсали автомобили в подножието на връх Бузлуджа. От община Казанлък са изпратили снегопочистваща техника, за да извади закъсалите автомобили и да почисти пътя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премахват старата спирка до Пощата в Пловдив
Премахват старата спирка до Пощата в Пловдив
Холандски учени изследват Черно море
Холандски учени изследват Черно море