НОВИНИ

Епъл е патентовал сгъваем смартфон

Технологичният гигант Епъл (Apple) е патентовала сгъваем смартфон: корпусът на устройството може да се сгъва наполовина, съобщава на сайта си сп. "Нюзуик", цитирано от ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
18:14, 02.11.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
епъл патентовал сгъваем смартфон

Изданието не изключва възможността тази технология да бъде използвана при следващото поколение смартфони айФон (iPhone), който се планира за догодина, когато ще се отбележи 10-ият рожден ден на изключително популярния продукт на джаджата.

Същевременно специализираният сайт Би джи ар (BGR) е на мнение, че не трябва да се очаква концепцията за сгъваем смартфон да бъде реализирана още догодина от Епъл.

Новият патент е регистриран от компанията в бюрото за патенти и търговски марки на САЩ. В изобретението са използвани въглеводородни нанотръбички, които позволяват сгъването на устройството. като се съди по рисунката, публикувана от изданието, прототипът на устройството напомня на тефтер и има два екрана.

Епъл работи върху концепцията за гъвкав, сгъваем смартфон от 2013 година, а през 2015 година корпорацията патентова технология за гъвкава батерия, дисплей и печатни платки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата дава още 8,5 милиона лева за Аспарухово
Държавата дава още 8,5 милиона лева за "Аспарухово"
Фалшивите евробанкноти престояли 4 дни в язовир „Мечка
Фалшивите евробанкноти престояли 4 дни в язовир „Мечка"