НОВИНИ

„Епъл“ поема образованието на младежа, открил бъг в нейна програма

Американският тийндейджър, който се оказа, че е открил сериозна грешка в програмата за видеообжадания FaceTime, ще получи награда за откритието си, съобщи BBC. От „Епъл“ не разкриха размера на сумата, която той ще получи, но тя ще включва средства за образованието му, научи изданието The Verge.

Андрей Георгиев
от Андрей Георгиев
23:11, 08.02.2019
Чете се за: 00:39 мин.
Още
епъл поема образованието младежа открил бъг нейна програма

Момчето откри грешка в програмата, която позволява кратко подслушване на чужд телефон без позволението или знанието на реципиента, докато се използва функцията за групово обаждане. Бъгът в програмата беше счетен за толкова сериозен, че „Епъл“ спря функцията.

Първоначално източникът на информация за грешката в програмата не беше известен, но впоследствие се оказа, че момчето и майка му няколко пъти се опитали да предупредят компанията в няколко имейла, но не получили отговор.

„Епъл“ официално призна заслугата на момчето за намирането на бъга. Новината, че роденият в щата Аризона младеж ще получи награда за откритието си, дойде в деня, когато беше пуснато софтуерно обновление, оправящо грешката.

;

„Епъл“ изплаща възнаграждения за бъгове, открити само в операционната ѝ система за мобилни устройства iOS, но не и за операционната система MacOS, предназначена за настолни компютри и лаптопи. Наградният фонд достига 200 хил. щатски долара, но пропускът първо трябва да бъде изследван от екип експерти по кибер сигурност.

По-рано този месец германски „ловец на бъгове“ заяви, че е открил сериозен пропуск в сигурността на операционната система за настолни компютри и лаптопи, но няма да го разгласи, докато „Епъл“ не промени политиката за заплащане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес влиза в сила системата за контрол на фалшиви лекарствата
От днес влиза в сила системата за контрол на фалшиви лекарствата
Германското разузнаване официално се нанесе в нова сграда в центъра на Берлин
Германското разузнаване официално се нанесе в нова сграда в центъра на Берлин