НОВИНИ

Ерик Рубин не прогнозира скорошно отпадане на визите за българи до САЩ

Американският посланик Ерик Рубин не прогнозира скорошно отпадане на визите за българи. По думите му обаче, се полагат усилия пътуването за океана да бъде облекчено. Рубин участва в откриването на барелеф на 28-ия американски президент Удроу Уилсън, защитил териториалната цялост на България в преговорите по договора с Ньой.

bnt avatar logo
от Таня Матева
15:14, 23.04.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Инициативата за поставяне на барелеф на президентът Удроу Уилсън в Пловдив е на Тракийското дружество „Войвода Руси Славов". Церемонията днес е символна, защото историята не се помни достатъчно, заяви американският посланик.

Н. Пр. Ерик Рубин - посланик на САЩ в България: На него принадлежи идеята за сформирането на обществото на народите и ако тази идея се беше реализирала включително и в неговата собствена страна, съдбата на човечеството щеше да бъде различна. Създаването на организацията на Обединените нации след Втората световна война се основава на идеите и на идеалите на президента Уилсън.

Няма вероятност визите за българи за САЩ да отпаднат, каза още американският посланик.

Н. Пр. Ерик Рубин - посланик на САЩ в България: Мисля, че както ние, така и българското правителство работим усилено, за да направим така, че българите да пътуват по-лесно до Съединените щати. Законът, съгласно който би могла да отпадне програмата за визовия режим зависи от Конгреса, той е в ръцете на Конгреса и единствено Конгреса може да го промени.

Налага се да работим в рамките на този закон, каза още посланик Рубин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екипът на Беър Грилс е платил 12 800 лв. за снимките в Рила
Екипът на Беър Грилс е платил 12 800 лв. за снимките в Рила
Ново силно земетресение във Филипините
Ново силно земетресение във Филипините