НОВИНИ

Ерик Рубин: Вашингтон ще увеличи военната подкрепа за България

През следващата година Вашингтон ще увеличи военната подкрепа за България, заяви американският посланик Ерик Рубин по време на среща с членове на Американската търговска камара. Той похвали усилията на правителството да реформира съдебната система и да се справи с корупцията.

ерик рубин вашингтон увеличи военната подкрепа българия
bnt avatar logo
от БНТ
21:40, 20.05.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света

През 2017-та ще има повече съвместни армейски учения и ще нарасне броят на разположените в България военнослужещите, като това ще са предимно американски "тюлени", посочи Ерик Рубин.

Ще продължи и подобряването и модернизирането на базата Граф-Игнатиево. Посланикът заяви, че заради терористичните заплахи в пъти е повишена активността при обмяна на разузнавателни данни между България и САЩ.

Ерик Рубин- посланик на САЩ: Смятам, че България и САЩ са изключително отдадени на работата за повишаване на защитата срещу тероризъм. Към момента разполагаме с най-добрите канали за обмяна на информация, което включва информация за нови видове заплахи като кибер заплахите. С европартньорите търсим начини за увеличаване на обмяната на разузнавателна информация, за да не се случи втори инцидент като този в Брюксел.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коларова: Дебатите в парламента принудиха президента да избърза с решението си
Коларова: Дебатите в парламента принудиха президента да избърза с решението си
Зорница Русинова ще продължи социалната политика на Калфин
Зорница Русинова ще продължи социалната политика на Калфин