НОВИНИ

Евакуираха хора във вилната зона на Хисаря заради пожар

Голям пожар във вилната зона на Хисаря наложи евакуация на хора в късния следобед. Няма пострадали. Огънят е нанесъл значителни материални щети, унищожени са четири масивни къщи и няколко временни постройки в местността "Воден камък". Причините за пожара все още се изясняват, огънят вече е потушен.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
21:55, 12.09.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Сигналът за пожара е подаден около 14.30 часа. На място са изпратени 7 противопожарни екипа от Хисаря, Карлово и Пловдив. Към тях са се присъединили и доброволци. Според местните хора, първоначално огънят е тръгнал от сухи треви, но след това се е разпрострял на по - голяма площ и бързо е достигнал до близките вили. Това е наложило хората от два имота да бъдат евакуирани. Сред тях е бил и трудноподвижен мъж.

"Изведнъж замириса на изгоряло и когато излязох, тука огънят влизаше в моето место. И не знаеш откъде да гасиш и какво да правиш и те пожарникарите ме изнесоха", разказва очевидец.

"Беше ад тука, страшно беше, два три метра огън имаше нагоре", споделя местна жителка.

"Е, тая къща, дето беше, сега още я гасят, 3-етажна вила и просто...", допълни очевидец.

Няма пострадали хора, но материалните щети по къщите са значителни. Огънят е унищожил 4 масивни вили и няколко дървени бараки. Дежурни екипи на пожарната ще останат в района на инцидента през цялата нощ, за да предотврят разпалването на нови огнища и да следят за наличието на газови бутилки в близките постройки.

"Всичко е овладяно, мисля че няма проблем вече да се разрасне пожара", каза пожарникар.

Причините за пожара все още се изясняват. Според говорителя на пожарната в Пловдив Цвятко Дешев, вероятно искрата е тръгнала от сухи треви и заради силния вятър огънят се е прехвърлил към вилите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масова студентска измама в гръцки университет
Масова студентска измама в гръцки университет
Фандъкова за ремонта на бул. Шипченски проход: Категорично няма да платим
Фандъкова за ремонта на бул. "Шипченски проход": Категорично няма да платим