НОВИНИ

Eвропейският парламент засилва пълномощията на Европол

Европол в скоро време ще може да задълбочи усилията си в борбата с тероризма, киберпрестъпленията и други правонарушения както и ще може да реагира по-бързо на различни заплахи. Това става възможно след като Европейският парламент прие нови правила за управление на полицейската агенция.

bnt avatar logo
от Източник: EuroparlTV
18:56, 11.05.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света
eвропейският парламент засилва пълномощията европол

С влизането в сила на новите регулативи, например, Европол ще може по-бързо да сваля от Мрежата онлайн пропаганда на тероризъм. Агенцията ще може директно да обменя информация с частни компании и НПО, в интерес на по-бързото постигане на резултати в работата. Например, Европол може директно да се свърже с компания-собственик на социална мрежа и да поиска да бъде изтрит сайт, свързан с "Ислямска държава". Така по-бързо се спира разпространението на определени възгледи, свързани с тероризма.

За да се избегнат празнотите в информацията държавите-членки на ЕС ще са задължени да предоставят на Европол необходимата информация на агенцията.

За да се насърчи обмена на информация Европол веднъж годишно ще изготвя доклад до Европейския парламент, Европейския съвет, Европейската комисия и националните парламенти за информацията, предоставено от държавите-членки.

;
;

Още от EuroparlTV

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ФК Ботев Пловдив с нови собственици
ФК "Ботев Пловдив" с нови собственици
Цв. Караянчева: Много е трудно да бъдеш мандатоносител
Цв. Караянчева: Много е трудно да бъдеш мандатоносител