НОВИНИ

Фандъкова: Ще има проверки на всички нива заради аварията в Топлофикация

Веднага, след като бъде възстановено топлоподаването в столичните квартали, ще бъде направена проверка на всички нива, за да се установи причината. Това заяви в "Денят започва" кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя вече е възложила независима проверка от експерти от Техническия университет, за да установят действията на екипите.

bnt avatar logo
от БНТ
07:52, 09.02.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Фандъкова е поискала днес на заседанието на Столичния общински съвет да бъде изслушано ръководството на "Топлофикация - София". Ще бъдат сезирани и компетентните органи по отношение на причините за аварията.

Ситуацията с инвестицията в "Топлофикация - София" е, че през годините на прехода не са правени никакви подмени на топлопроводи, каза още Фандъкова.

Относно снегопочистването кметът на столицата заяви, че е плащано на фирмите само за реално свършена работа. В момента над 2, 5 млн. лева са незаплатените средства заради лошото почистване.

Първата задача пред Столична община след снеготопенето ще бъде миене с маркучи, за да бъдат почистени всички наноси. Следят се 24 часа нивата на реките и язовирите, за да не се допусне наводняване, увери Фандъкова.

Аварийните ремонти на пътищата се извършват непрекъснато. Когато времето позволи, ще започнат и основните ремонти. Ще се работи масирано, за да може бързо да възстановим пътя и движението да бъде безопасно, каза кметът на София.

В ефира на БНТ Йорданка Фандъкова коментира и мерките, които Столична община ще предприеме срещу замърсяването. Очаква се на следващата сесия на общинския съвет да бъде обсъдено дали и кога да работи безплатно градския транспорт, за да се насърчат хората да оставят автомобилите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София по-близо до Виена: Музика на Виенската филхармония в ретро трамвай
София по-близо до Виена: Музика на Виенската филхармония в ретро трамвай
Кога ще получат заплатите си шивачките в Дупница?
Кога ще получат заплатите си шивачките в Дупница?