НОВИНИ

„Файненшъл таймс“ отваря офис в София

Талантът на компютърните специалисти и удобната локация са сред ключовите причини „Файненшъл таймс“ да избере София за новия си технологичен офис. Една от водещите международни медии ще изгради свой екип у нас, отваряйки 100 работни места.

Петър Георгиев
от Петър Георгиев
21:05, 29.06.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

България иска да стане дигитална столица на Балканите.

Статия с това заглавие публикува „Файненшъл таймс“ през октомври 2016 г. А сега самото престижно издание ще се възползва от технологичния бум в най-големия български град.

Джон Къндирт - главен технически директор, „Файненшъл таймс“: София има наистина силни традиции, що се отнася до машинно обучение, изкуствен интелект и обработка на естествен език. В бъдеще това ще бъдат основни умения и са особено добре развити тук в сравнение с други места, на които сме били.

През следващите две години британска консултантска компания ще наема служители в София, след което „Файненшъл таймс“ ще поеме пълен контрол върху бизнеса.

;

Обявите вече са публикувани - за първите шест седмици са кандидатствали 800 души.

Стив Джаксън - съучредител на британска консултантска компания: Мисля, че хората, които ще се интересуват от тази работа, имат още по-големи амбиции от това да създават добри технологии - нещо, което със сигурност „Файненшъл таймс“ предлага.

От медията казват, че са ги впечатлили инженерното мислене на българите, познанията им по английски и добрият бизнес климат у нас. Тези условия привличат и редица други инвеститори.

Справка на Министерството на икономиката показва, че освен „Файненшъл таймс“, още шест големи чуждестранни компании са инвестирали в IT сектора и аутсорсинг услуги в България от началото на годината. Заедно те ще разкрият общо над 3000 нови работни места.

Засега не е ясно дали „Файненшъл таймс“ ще наеме и кореспонденти в България. Вестникът има почти един милион абонати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НИМ с изложба на християнско изкуство в Третяковската галерия в Москва
НИМ с изложба на християнско изкуство в Третяковската галерия в Москва