НОВИНИ

Фестивал на вишневите цветове във Вашингтон

Десетки разноцветни хвърчила полетяха в небето и смях изпълни парковете във Вашингтон. Поводът – традиционната надпревара с хвърчила, която е част от Националния фестивал на вишневите цветове, който по традиция се провежда в края на март в американската столица, съобщава Ройтерс.

bnt avatar logo
от БГНЕС
11:39, 31.03.2019
Чете се за: 00:25 мин.
Още
фестивал вишневите цветове вашингтон

Лекият бриз и затоплянето на времето помогнаха на десетките ентусиасти да покажат уменията си в пускането на хвърчила. Пролетта дойде с пълна сила в американската столица, която преживя особено тежка и студена зима.

;

Националният фестивал на вишневите цветове, който се провежда от 20 март до 14 април, включва над 40 съпътстващи мероприятия, най-интересното от които е парадът на 13 април. Той е посветен на разцъфването на десетките вишневи дръвчета във Вашингтон – японските сакура. Празникът се заражда през 1912 година, когато кметът на Токио подарява вишневите дръвчета на американските си колеги.

;

В момента цъфтежът на сакура е в пика си и окъпаните в нежно розови цветове дръвчета, символ на „вечното приятелство“ между Япония и САЩ, създават уникално усещане за настъпващата с пълна сила пролет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Местните избори в Турция - тест за управлението на президента Ердоган
Местните избори в Турция - тест за управлението на президента Ердоган
​Хаос на канадска магистрала заради... стадо крави
​Хаос на канадска магистрала заради... стадо крави