НОВИНИ

​Фейсбук с над 2 милиарда потребители и дава нов облик на социалната мрежа

Ръководителят и съосновател на Фейсбук (Facebook) Марк Зукърбърг обяви снощи, че социалната мрежа вече е достигнала прага от 2 милиарда потребители, предаде Франс прес. Прагът от 1 милиард потребители бе прехвърлен през октомври 2012 година.

bnt avatar logo
от БТА
10:51, 28.06.2017
Чете се за: 00:49 мин.
По света
​фейсбук милиарда потребители дава нов облик социалната мрежа

Създаден през 2004 година, Фейсбук се превърна в интернет гигант и разрастването му не отслабва, най-вече благодарение на рекламата, която е основна част от приходите му. Чистата му печалба скочи с над 75 процента до 3 милиарда долара през първото тримесечие, а оборотът му се е увеличил с 49 на сто до 8 милиарда долара.
Групата купи други технологични компании, сред които Инстаграм (Instagram), УотсАп (WhatsApp) и Окюлъс (Oculus) и се впусна във виртуалната реалност и изкуствения интелект.

Като доказателство за волята си да се диверсифицира, Фейсбук ще предава на живо мачовете от шампионската лига за американските потребители чрез страницата Фокс Спортс (Fox Sports), стана известно вчера. В понеделник групата съобщи, че започва да продуцира различни предавания, сериали и телевизионни игри. През 2016 година тя се впусна и в онлайн търговията.

;

Сега 33-годишният Марк Зукърбърг иска да постигне още повече и да повлияе на облика на социалната мрежа. "Напредваме, за да свържем цял свят, а сега работим, за да направим света по-близък", да обединяваме хората, каза той в собствената си страница в мрежата. Младият човек започна и обиколка в Съединените щати, за да чуе "надеждите и проблемите" на американците, с което силно наподоби избирателна кампания. Някои медии твърдят, че е хвърлил око на Белия дом - след няколко години - но той отрича.

Фейсбук изглежда иска да бъде повече в "общност", а не технологична компания, изтъква анализаторът Брайън Блау. Компанията изрази и волята си да сътрудничи с традиционните медии за борба с фалшивите новини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От БСП внасят сигнал до главния прокурор за случая с НДК
От БСП внасят сигнал до главния прокурор за случая с НДК
Такситата в Пловдив може да поскъпнат
Такситата в Пловдив може да поскъпнат