Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Финал на бизнес форума "Изгряващи звезди" за младежи

Повече от 500 ученици и студенти се включиха във финалния етап на бизнес форума за млади предприемачи на Джуниър Ачийвмът "Изгряващи звезди". Той се проведе под патронажа на президента Росен Плевнелиев в София Тех парк. Най-добрата ученическа и студентска компания ще представят страната ни на международните състезания за млади предприемачи.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
16:20, 03.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Христо, Гавраил и Теодор от Американския университет са част от създателите на софтуерната компания "Центроида", която президентът Росен Плевнелиев отличи с наградата "Най-добра студентска компания" за тази учебна година.

Гавраил: "Това, което сме разработили е система за професионални домоуправители - софутер, който да им помага да извършват по-лесно своите процеси, да оптимизира тяхната работа и тази на техните мениджъри, касиери, включително и на техните клиенти."

Критериите, по които журито е оценявало участниците са за иновативност на идеята, предприемачески техники, финансово прогнозиране, маркетинг и управление на фирмите. Именно по тези показателите, компанията "Центроида" е изпъкнала сред останалите участници, коментира Джеймс Йоловски, който е част от журито.

Джеймс Йоловски: "Те наистина показаха в най-пълен план, че във всеки един от тези критерии са се справили страхотно и всъщност те са се насочили към един изключителнмо актуален сектор и към един актуален проблем."

В края на месеца най-добрите компании сред гимназистите и студентите ще представят страната ни на международните форуми за млади предприемачи на Джуниър Ачийвмънт

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Протести в Турция срещу резолюцията на германския Бундестаг
Протести в Турция срещу резолюцията на германския Бундестаг
Расте броят на жертвите от потопа в Европа
Расте броят на жертвите от потопа в Европа