ГДБОП неутрализира престъпна група, занимавала се с трафик на хора

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хора.

от БНТ
09:47, 31.05.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
гдбоп неутрализира престъпна група занимавала трафик хора

Специализираната полицейска операция, реализирана под ръководството на Специализираната прокуратура, е проведена в рамките на водено следствено дело. В хода на разследването е идентифицирана организирана престъпна група, която се е занимавала с нелегално превеждане през граница на чужди граждани и е подпомагала пребиваването им в страната и извеждането им от България.

При операцията са извършени процесуално-следствени действия на четири адреса на територията на Долни Дъбник, Криводол, Ботевград и с. Новачене, откъдето са иззети множество мобилни телефони и други вещи, съотносими към извършваните престъпления, съобщиха от МВР.

За срок до 24 часа са били задържани осем участници в групата. С решение на прокуратурата на петима от тях – И.И. /49г./, С.С. /29г./, Г.Г. /42 г./л Л.Б. /40г./ и П.Х. /41г./, са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение до 72 часа.

След изтичане на този срок на трима от задържаните е наложена постоянна мярка „задържане под стража“, а на другите двама – „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева на всеки. Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на Специализираната прокуратура.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Три африкански страни с интерес към привличане на български инвестиции
Три африкански страни с интерес към привличане на български инвестиции
След срещата Борисов - Путин: Коментар на Андрей Райчев и Антоний Гълъбов
След срещата Борисов - Путин: Коментар на Андрей Райчев и Антоний Гълъбов