НОВИНИ

От ГЕРБ не подкрепят действията на кмета на Хасково

Напрежение между ГЕРБ Хасково и кмета на града. От партията обявиха, че управлението на кмета Добри Беливанов, издигнат от ГЕРБ, е провал. В декларация, разпространена до медиите, преди дни от партията съобщиха, че решение за искане на оставката на градоначалника все още не е взето. Според отговора на кмета, изпратен по имейл тази сутрин, общината се справя отлично. Днес обаче оставки подадоха двама от тримата заместник-кметове на града. Като мотиви те посочиха липса на комуникация, интриги и сплетни в местната администрация.

bnt avatar logo
от Мария Ламбова
22:00, 25.09.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Местната структура на ГЕРБ разпространи в събота декларация, в която се твърди, че управлението на кмета Добри Беливанов е неуспешно.

В документа са посочени проблемите, с които кметът не се е справил, между тях са бездомните кучета, бездействието по време на кризата с уран във водата на града, която продължава и до днес.

Също така той не се е справил със зимното снегопочистване, както и че срещу общината се водят разследвания за съмнителни сделки.

Делян Добрев, областен координатор на ГЕРБ-Хасково: Изключително сме разочаровани от декларацията, защото тя преписва всички заслуги на кмета Беливанов, а всички проблеми на заместник-кметовете, а всъщност е точно обратното.

В момента Беливанов е в отпуска и е в чужбина. В имейла, изпратен до медиите той отговаря на всички обвинения от ГЕРБ.

Добри Беливанов, кмет на Община Хасково: В отговора се вижда, че са правени неща. Има още за правене, но това което казвам - то е извършено.

БНТ: На какво според вас се дължи?

Добри Беливанов, кмет на Община Хасково: Ооо, няма да коментирам! Просто тези … в момента ние не знаем и кои хора са пуснали тази декларация.
Делян Добрев, областен координатор на ГЕРБ-Хасково: Каквото е имало да кажем, сме го казали в тази декларация и то не анонимно, както се твърди в отговора на кмета Беливанов, а с лицата си.

Днес заместник-кметовете Евгени Консулов и Милена Трендафилов подадоха оставките си.

И двамата са категорични, че целта им не е да се попречи на работата на общината, а да се даде сигнал за проблемите в местната администрация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ООН: Референдумът в Иракски Кюрдистан може да има дестабилизиращ ефект
ООН: Референдумът в Иракски Кюрдистан може да има дестабилизиращ ефект
Промени при регистрацията на автомобилите в КАТ улесняват шофьорите
Промени при регистрацията на автомобилите в КАТ улесняват шофьорите