НОВИНИ

Германските власти прогнозират нарастване на броя на мигрантите

Германските власти прогнозират нарастване на броя на търсещите убежище в страната през следващите месеци. Това съобщава в днешния си брой в. "Велт ам зонтаг", позовавайки се на аналитичен доклад на Единния център за анализи и развитие на стратегията за борба с нелегалната миграция (GASIM), предаде ТАСС.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:22, 06.08.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
германските власти прогнозират нарастване броя мигрантите

"Няколко фактора сочат за нарастване на броя на нелегалните имигранти през втората половина на годината", се казва в документа. Авторите на доклада отбелязват увеличаването на бежанския поток към Европа през Средиземно море, достигането от Италия на предела на възможностите ѝ за приемане на бежанци, затягането на миграционната политика на скандинавските страни и юлските данни на германската полиция за противодействие на опитите за нелегално преминаване на границата. Освен това експертите напомнят, че съдейки по опита от предишни години, през втората половина на годината в Германия винаги са пристигали повече кандидати за убежище отколкото през първата.

В доклада са отбелязва, че напоследък се увеличават случаите на пресичане на границата от имигранти в товарни влакове. За първите шест месеца на годината федералната полиция е разкрила 220 нарушители, които по този начин се опитвали да попаднат в Бавария, а само през юли са регистрирани 174 случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
500 семейства на първокласници в Пловдив кандидатстват за еднократна помощ
500 семейства на първокласници в Пловдив кандидатстват за еднократна помощ
Спектакъл в Каравелово за 180-тата годишнина от рождението на Васил Левски
Спектакъл в Каравелово за 180-тата годишнина от рождението на Васил Левски