НОВИНИ

Леонардо ди Каприо с поредна награда

Леонардо ди Каприо, Идрис Елба и сериалът "Оранжевото - хит на сезона" са сред наградените от Гилдията на американските филмови актьори. Церемонията се състоя в Лос Анджелис.

Фани Аронова
от Фани Аронова
12:20, 31.01.2016
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Поредна награда за една от звездите на Холивуд. Леонардо ди Каприо взе приза за най-добър актьор за ролята си в "Завръщането" - филм на мексиканския режисьор Алехандро Гонсалес Инярито за живота в Дивия запад. Ди Каприо е номиниран и за наградата на Американската киноакадемия и според киноекспертите има огромни шансове да получи заветния Оскар. Най-добра актриса стана Бри Ларсън за ролята си във филма "Стая".

Гилдията на американските филмови актьори отличи голям брой цветнокожи изпълнители, на фона на появилите се упреци, че в номинациите за Оскарите се пренебрегва разнообразието. Идрис Елба получи награда за най-добър поддържащ актьор за ролята му във филм "Зверове без родина". Най-добра поддържаща актриса е Алисия Викандер за "Момичето от Дания".

Джейсън Джордж, Гилдия на американските филмови актьори
"Ние имаме членове от всички възможни среди. Когато Холивуд създава филми, показващи разнообразието на човешките преживявания, нашите членове признават това и ги номинират за награди".

Награда за най-добър актьорски състав получи филмът на Том Маккарти "В светлината на прожектора". Той е основан на реални събития и разказва за разследване на журналисти от вестник "Бостън глоуб" на случаи на педофилия, извършени от свещеници. Филмът е номиниран за шест Оскар-а.

Наградата за най-добър актьорски състав в комедиен сериал получи "Оранжевото - хит на сезона" - също признание за разнообразието сред изпълнителите във филмовата индустрия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Репортерски поглед: Експериментът ОБРАЗОВАНИЕ
Репортерски поглед: Експериментът "ОБРАЗОВАНИЕ"
Експедицията Патагония 2015 - Опашката на Дракона с нов маршрут в Патагония
Експедицията "Патагония 2015 - Опашката на Дракона" с нов маршрут в Патагония