НОВИНИ

Главен комисар Георги Костов: Течът в Николаево е отстранен

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов заяви за БНТ, че в момента протичат вторични измервания на околната среда и когато се установи, че няма опасност за населението, евакуацията ще бъде преустановена.

главен комисар георги костов течът николаево отстранен
bnt avatar logo
от БНТ
07:18, 17.08.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
"Около 6.45 експертни екипи на главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението успяха да отстранят теча. Към момента текат и вторични замервания на околната среда от наши екипи и от Регионалния инспекторат по околна среда и води и когато сме убедени на сто процента, че няма никаква опасност за населението, градът ще премине към нормалния ритъм на живот“, заяви главен комисар Георги Костов.

Георги Костов заяви, че сигналът е постъпил през 112 в 3.50 тази нощ. Сигналът е бил за теч на газ в газохранилище, складова база - находяща се в източната страна на град Николаево, близо до подбалканския път - на изхода от града в посока Бугас. На място веднага са изпратени екипи и е установено видимо наличие на газ пропан-бутан. Веднага е задействан областният и общинският план за справяне с кризи в такива ситуации. Веднага е взето решение за спиране на електроподаването на целия град, след което е преустановено движението по подбалканския път и влакове. Експертите са изказали мнение, че има основателна заплаха на живота и здравето на живеещите в района на инцидента около 200 души, които веднага се евакуирани.

Все още е рано да се каже дали причината е техническа неизправност.

Главен комисар Костов заяви, че се надява до половин час нормалният ритъм на живот в града да бъде възстановен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отвлякоха един от синовете на прочутия мексикански наркобарон Ел Чапо
Отвлякоха един от синовете на прочутия мексикански наркобарон Ел Чапо
Федералният върховен съд в Бразилия започва разследване срещу Дилма Русеф
Федералният върховен съд в Бразилия започва разследване срещу Дилма Русеф