НОВИНИ

Главният прокурор поиска повторно имунитета на депутата Георги Михайлов

Главният прокурор Сотир Цацаров сезира повторно парламента с искане за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване на народния представител Георги Михайлов заради извършено от него данъчно престъпление.

главният прокурор поиска повторно имунитета депутата георги михайлов
bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 01.07.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

На 8 ноември миналата година Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на Михайлов за безстопанственост и сключване на неизгодни сделки в качеството му на изпълнителен директор на „СБАЛХ“ ЕАД.

Михайлов даде съгласието си за възбуждане на наказателно преследване срещу него. Софийска градска прокуратура образува наказателно производство, а главният прокурор възложи разследването да се проведе от Национална следствена служба.

На 26 юни 2019 г. Националната следствена служба привлече като обвиняем Георги Михайлов за безстопанственост с мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ в размер на 15 000 лв.

Наказателната отговорност на Михайлов е ангажирана за това, че в периода 31.07.2015 г. - 18.04.2017 г. в гр. София като длъжностно лице - изпълнителен директор на „Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания“ ЕАД, не е положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението, стопанисването и запазването на повереното му имущество и за възложената му работа, от което са последвали значителни щети за предприятието в размер на 164 106 лв., като престъплението е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

В хода на разследването са събрани доказателства и за извършено от Георги Михайлов данъчно престъпление, заради което главният прокурор отправя повторно искане към НС за отнемане на депутатския имунитет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бял вълк се роди в зоопарка във Варна
Бял вълк се роди в зоопарка във Варна
Трима души се удавиха само за ден в Бургаско
Трима души се удавиха само за ден в Бургаско