НОВИНИ

​Големият пожар край Ямбол вече е овладян

Големият пожар в покрайнините на Ямбол вече е овладян. Няма пострадали. Изгорели са около 150 декара сухи треви, храсти и дървета от санитарна сеч. В гасенето на огъня се включиха четири екипа на пожарната и общински служители. Причините за стихията се изясняват.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
19:56, 16.08.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Пожарът е пламнал около един и половина следобед край рибарниците в промишлената зона на Ямбол. Заради силния вятър огънят преминал през намиращия се в непосредствена близост обходен път Север и се разгорял в един от складовете в промишлената зона. Близо четири часа бяха необходими на пожарникарите да се справят със стихията. За кратко беше затворен за движение обходния на Ямбол път Север.

Янко Боянов, ръководител на пожарогосителните дейности: "Пожарът е на два фронта, единият откъм рибарниците, откъм "Ормана", там е ограничено, тука пазим да не се разпалят трупите в двора на ИСС-то на общината. Към момента не, зависи и към вятъра, той в момента е много силен и затова обхвана такава площ."

В помощ на пожарникарите се включиха и общински служители по поддръжката.

Георги Славов, кмет на Община Ямбол: "Организирали сме две водоноски да подпомагат пожарната да не губят време, организирали сме близо 30 човека, от които над 10 косачи, да могат превантивно да окосят всички храсти и сухи треви, по пътя на огъня, вятъра го разнася много бързо. Мисля че е овладяно всичко, но ще трябва да се наблюдава още известно време."

Околовръстен път Север вече е отворен за движение. За предотвратяване на риска от нов пожар, през нощта е организирано дежурство за наблюдение на района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Цанков камък е за прокурор, защото съоръжение за 1 млрд. не работи
Борисов: "Цанков камък" е за прокурор, защото съоръжение за 1 млрд. не работи
Протест срещу разрушаването на част от улица Майор Първан Тошев
Протест срещу разрушаването на част от улица "Майор Първан Тошев"