​Горският пожар на гръцкия остров Евбея е под контрол

Големият горски пожар, разразил се вчера на гръцкия о-в Евбея, е поставен под контрол. Това съобщи гръцката телевизия Скай, като цитира представител на местните власти.

от БТА
14:14, 13.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Регионалният управител Костас Бакояни посочи, че "активен фронт на пожара вече не съществува". Друг представител на местните власти - Танасис Каракандзас, заяви, че огнищата на пожара в Евбея са поставени изцяло под контрол. Той посочи, че евакуацията на жителите в района с автобуси е била извършена много организирано. Около 140 души бяха настанени в хотели в района, а останалите жители са предпочели да нощуват у свои роднини и приятели, каза Каракандзас.

Около 500 души от селата Кондодеспоти и Ставрос, край които се разразиха пожарите, бяха евакуирани вчера като превантивна мярка. Също с превантивна цел бяха евакуирани манастир и детски лагер. Пожарникарите водиха цяла нощ борба с огъня на о-в Евбея. Сутринта към усилията на пожарникарите се присъединиха два самолета и четири хеликоптера за борба с пожарите.

По данни на пожарната служба в усилията по гасенето на пожарите на о-в Евбея са се включили 186 пожарникари и 62 пожарни коли, 204 военни, както и още техника. Движението по основното шосе на острова, което вчера бе частично спряно, днес бе възобновено.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Няма подадени оферти за доставка на високопроходими линейки
Няма подадени оферти за доставка на високопроходими линейки
Eгипетски лешояди от eвропейски зоопаркове ще бъдат освободени в България
Eгипетски лешояди от eвропейски зоопаркове ще бъдат освободени в България