НОВИНИ

Гражданска акция в защита на Борисовата градина в София

Гражданска акция в защита на Борисовата градина, се провере пред езетото „Ариана“. Според протестиращите Общината в район „Изгрев“ е обявила, че ще се прави преброяване на дърветата в Борисовата градина. След това обаче кметът на София Йорданка Фандъкова заявила, че ще има санитарна сеч в района.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
11:40, 11.09.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Хората се притесняват от липсата на маркировки. На общественото обсъждане на плана за развитие на най-големия столичен парк те изразиха възмущението си от планираната санитарна сеч, която ще намали дърветата с 30 процента.

Те считат още, че това се прави, за да се разчисти терен за предвиденото строителство на спортни площадки в района. Йорданка Фандъкова отрече да е коментирала санитарната сеч и заяви, че няма да се строят обекти на мястото на отсечените дървета. Ректорът на Лесотехническия университет отрече, че се готви сеч в София и подчерта, че работата на лесовъдите е законна.

Столичната община е възложила на учебното заведение експертната оценка на плана съхраняване и опазване на Борисовата градина. Въпреки това протестиращите поискаха Общината да представи брой и местоположението на дърветата, предвидени за санитарна сеч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За безопасност по Главен път E-79
За безопасност по Главен път E-79
Филипинският режисьор Лав Диас получи голямата награда Златен лъв
Филипинският режисьор Лав Диас получи голямата награда "Златен лъв"