НОВИНИ

Пожар след взрив в Студентски град, няма пострадали

Силен взрив събуди тази сутрин жителите на Студентския град в София. Около 6 часа и 10 минути сутринта започнал пожар в склад до блок 60-ти, където се помещава офисът на частна охранителна фирма. Запаленият склад също е собственост на фирмата. Няма данни за пострадали.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
06:52, 24.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Сигналът за пожар е подаден в 6.17 ч. на спешен телефон 112.

- Гръмна много силно, излетяха изведнъж всички гълъби. И страхотен пламък, висок, силен и изведнъж се появи и много черен дим. Черен.

- Аз бях дежурна на смяна и веднага звъннах на 112.

Пожарът започнал само за секунди, според очевидци той се разиграва на метри от офиса на частната охранителна фирма "Ви Ти Ей Секюрити". Самият пожар също е на терен на фирмата - един от складовете. Три пожарни се включиха в гасенето на огъня.

На място пристигнаха и разследващи полицаи. По първоначални данни са се запалили стари гуми и документи в складовото помещение на охранителната фирма.

Докато снимахме погасяването на пожара с оператора Богомил Големанов ни направи впечатление върху стара кола, която приканва живеещите до блок 60-ти да преместят колите си от района на склада именно в днешния ден.

Причините за взрива, предизвикал пожар все още се изясняват. Не открихме за коментар собствениците на "Ви Ти Ай Секюрити Сървис". Името на фирмата нашумя през 2011 година, когато ГДБОП проведе акция за обезвреждане на група, занимаваща се с изнудване на длъжници, нелегална банкова дейност, изнудване за печелене на обществени поръчки и принудително прехвърляне на собственост на фирми.

Според тогавашния директор на ГДБОП Станимир Флоров, заподозрените лица са участвали в управлението на охранителната фирма. По-късно градският прокурор на София Божидар Джамбазов се оказа на противоположното мнение. По случая се води разследване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки пътници блокирани на Централна гара в София
Десетки пътници блокирани на Централна гара в София
 Евакуираха летище София заради фалшив сигнал за бомба
Евакуираха летище "София" заради фалшив сигнал за бомба