НОВИНИ

Гръцките медии за срещата ЕС-Турция във Варна

Срещата ЕС-Турция във Варна попадна и във фокуса на гръцките медии. Кореспондентът на БНР в Гърция Катя Пеева с подробностите.

bnt avatar logo
от Катя Пеева, кор. на БНР
11:51, 27.03.2018
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Гърция е удовлетворена от позицията на ЕС по важни за Атина въпроси, които бяха поставени на срещата във Варна. Евродепутати коментираха пред телевизионните медии, че Варна отвори нов път в отношенията с Турция. Всички гръцки медии отбелязват активността на българското европредседателство и конкретно на българския премиер по въпроси, засягащи Балканските страни. Борисов е в ключова роля за политиката на ЕС за Западните Балкани, посочва в обстоен коментар вестник "Екатемерини".

Централните тв медии излъчиха репортажи от срещата. Коментаторите в студиото показаха недоверие към Анкара, че ще спази ангажиментите, поети на срещата.

Гръцката дипломация успя да постави на дневен ред пред Ердоган въпросите за напрежението в Егейско море, бежанската криза, претенциите на Турция към няколко гръцки острова и основния въпрос - освобождаването на гръцките граничари.

Гръцките медии изказват само догадки, защото нямат официална информация, че са постигнати конкретни споразумения за борбата с тероризма и развитие на енергетиката.

Организацията, провеждането и темите, които бяха разисквани във Варна, дори и без конкретика от страна на Ердоган, е несъмнено голям успех на европредседателството и ЕС - това беше оценката на коментаторите в телевизионните медии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инспектори на приходната агенция ще проверяват бензиностанциите в Пловдив
Инспектори на приходната агенция ще проверяват бензиностанциите в Пловдив
Ученик стреля с въздушна пушка по строителни работници
Ученик стреля с въздушна пушка по строителни работници