НОВИНИ

Илия Илиев е дал съгласие за сваляне на депутатския му имунитет

Депутатът от ДПС Илия Илиев е подписал тази сутрин съгласие да бъде свален депутатският му имунитет, съобщи той пред медиите в парламента, и дори обмислял дали да не напусне Народното събрание. В началото на пленарното заседание председателят на НС Цецка Цачева съобщи в залата за подаденото писмено заявление от Илиев.

bnt avatar logo
от БНТ
10:16, 09.03.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Преди два дни главният прокурор Сотир Цацаров поиска свалянето на депутатската защита на депутата от ДПС, тъй като в хода на разследване били събрани доказателства, че е съучастник в длъжностно присвояване в особено големи размери. Според обвинителите между 2007 г. и 2009 г. Илиев е бил общински съветник, но чрез подставени лица контролирал три търговски дружества.

Илия Илиев - депутат от ДПС: Защо преди това прокуратурата не е взела внимание за това, защо преди това не са ме викали на разпити, след като е имало основания, а точно когато съм станал народен представител се оказа, че съм виновен за някакви неща от преди 8 - 10 години. Разбира се, че съм бил в бизнеса, работил съм, но не съм бил престъпник. ОК, ако съм виновен ще си изтърпя наказанието , ако трябва ще полежа ,няма нищо лошо в това , ще прочета някой и друга книга , аз обичам да чета.

Илиев припомни, че първия път, когато му е искан имунитетът, е било между 2001 г. и 2004 г. заради приписани от баща му мотор и автомобил.
Идеята да излезе от парламента той мотивира така - "кой знае колко много неща не зависят от нас, те се решават основно от управляващите и не мисля, че присъствието ми дава кой знае какво значение и няма да позволя да бъда мишена на когото и да било".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БАН ще почете паметта на Иван Евстратиев Гешов
БАН ще почете паметта на Иван Евстратиев Гешов
Гръцките фермери трябва да върнат 425 млн. евро
Гръцките фермери трябва да върнат 425 млн. евро