НОВИНИ

Има убит българин при стрелбата в Ханау

Има убит българин при стрелбата снощи в германския град Ханау. Това е 32-годишният Калоян Велков от Мездра. За това потвърди пред БНТ съпругата му Хариета Велкова.Информацията бе и официално потвърдена от „Кризисния център“ на германското външно министерство пред българското посолство в Берлин.

bnt avatar logo
от екип на БНТ
16:19, 20.02.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
убит българин стрелбата ханау

Калоян Велков е бил в бара за наргиле в центъра на Ханау, където крайнодесен екстремист откри стрелба.

Съпругата на Велков е научила, че той е сред жертвите на стрелеца от братовчедка, която живее в Германия.

Велков е роден в Люти дол, но живее в Мездра. Той е заминал преди няколко години в Германия да работи. У нас е бил шофьор на ТИР.

Хората в Мездра заявиха пред нашата камера, че е бил изключително добър и работлив.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изразява съболезнования на семейството и на близките на загиналия българин.

По разпореждане на министър Захариева генералният консул на България във Франкфурт на Майн Антоанета Байчева е установила контакт с близките на сънародника ни като е предложила помощ от страна на Министерството на външните работи и оказва пълно съдействие по случая.

Трагедията в Ханау се е разиграла снощи, когато нападател открил стрелба в бар за наргиле в центъра на града. Той избягал с колата си и повторил нападението в друго подобно заведение на 3 км от центъра. Жертвите на стрелеца са общо 9. Някои са от турски произход.

По-късно 43-годишният стрелец беше открит мъртъв в дома си, заедно с тялото на неговата майка. Той е оставил писмо, в което изразява крайнодесни идеи, съобщава германската преса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учени от Русенския университет сканираха човешко лице
Учени от Русенския университет сканираха човешко лице
НАП: Няма да се стига до прекъсване на касовите апарати на лекарите
НАП: Няма да се стига до прекъсване на касовите апарати на лекарите