Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Благотвoрителна кампания осигурява коли за абитуриенти в неравностойно положение

Десетки абитуриенти без родители или от социално слаби семейства ще имат шанс да отидат на бал с луксозен автомобил и шофьор. Идеята за тази кампания е на Николай Александров от град Дряново. Мъжът споделил намерението си в социалните мрежи и за неочаквано кратко време събрал над 130 000 последователи в цялата страна, готови да зарадват абитуриентите. Историята разказва Зорница Илиева.

от БНТ
08:30, 12.03.2017
Чете се за: 01:07 мин.
У нас

Идеята хрумнала на Николай Александров когато чул трогателната история на Кристиян Неделчев - момчето, което миналата година стигна на бала си с метро, защото нямаше автомобил, а в празничната еуфория съучениците му го забравиха. Историята, която обиколи цялата страна, въодушевила Николай да помогне.

Николай Александров - организатор: Започна с наши автомобили, след което добротата на хората започна да се показва. На всеки пет минути се появява един човек, който предлагаше за определен град, област дори и села!

Николай написал предложението си във Фейсбук. Публикувал информация на личната си бизнес страница. Неочаквано бързо идеята му харесали над 130 000 души. Година по-късно, бройката на отзовалите се е безкрайна!

Николай Александров - организатор: Започнаха хората да качват снимки с автомобилите си и да предлагат за определен район помощ. Има хора, които са се свързали вече с други хора, уговорили са се за определен час, дата и т.н. даже моят личния автомобил е зает до два и половина и след това е зает в друг град!
Мая Русанова - участник в кампанията: Реших да се включа. Всеки иска да се вози в по-хубава кола и дори когато е бил моят бал в моя клас е имало деца, които не са имали финансовата възможност, не са имали достатъчно контакти, за да може да им бъде предоставено от тази гледна точка!

Николай е поел ангажимент да намира желаещи да предоставят хубавите си лични коли и да ги свързва с абитуриенти. Автомобилите се предоставят с шофьор, на датата и в часа на бала.

Николай Александров - организатор: Разчитаме изцяло на партньори и на всеки, който има възможност с каквото и да е да се включи, не само автомобили, това е направено с човешка гледна точка да се събуди доброто в нас!
Мирослав Семов - кмет на община Дряново: Няма хора, които да не са останали със сълзи на очи и да не са били благодарни!

Въодушевен от голямата подкрепа Николай мисли и върху следваща благотворителна кампания - да създаде сайт за онлайн търговия, като средствата от всички продажби отиват за социални домове, деца и възрастни в нужда.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Има ли бум на въшките?
Има ли бум на въшките?
Забраняват се строителни дейности в района на античния град Хераклея Синтика
Забраняват се строителни дейности в района на античния град Хераклея Синтика