НОВИНИ

Институт "Ройтерс": БНТ с най-голямо доверие сред телевизиите у нас

БНТ е телевизията, към която българите имат най-голямо доверие. Това сочи тазгодишният доклад на Института за изследване на журналистиката "Ройтерс" към университета в Оксфорд. В общата класация за доверие в медиите, обществената телевизия отстъпва само с една позиция пред общественото радио БНР.

bnt avatar logo
от Милена Кадийска
15:42, 19.06.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
Институт Ройтерс: БНТ с най-голямо доверие сред телевизиите у нас

Най-голямо доверие сред традиционните медии получават БНТ и БНР, следвани от Nova и bTV. По скалата от 1 до 10 оценката за БНТ за достоверност на информацията е 7.25.

БНТ е посочена като по-малко популярна от своите частни конкуренти, но за сметка на това се радва на най-голямо доверие сред анкетираните в изследването.

Според доклада телевизиите остават важен източник на новини в страната, като същевременно най-използваните новинарски сайтове са тези на големите телевизионни канали.

Анализът показва, че едва 38% от българите имат доверие в новините. Това е един от най-ниските резултати от всички страни, които намират място в новия медиен доклад на института.

88% от анкетираните твърдят, че се информират за новините основно онлайн (вкл. социални мрежи). Една трета от анкетираните се доверяват на новините онлайн и в социалните мрежи, което е по-висок резултат в сравнение с голяма част от страните.

Докладът се публикува за седма поредна година, като за първи път страната ни е включена в него.

В онлайн изследването са се включили 2021 българи. Като цяло данните от доклада са събрани от сътрудници на института и допитване до над 74 000 души в 37 различни държави – 25 от които европейски.


Вижте целия доклад на Институт "Ройтерс" ТУК


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Убиецът на 19-годишната Ивета остава в ареста
Убиецът на 19-годишната Ивета остава в ареста
Корнелия Нинова: Настояваме НС да няма лятна ваканция
Корнелия Нинова: Настояваме НС да няма лятна ваканция