НОВИНИ

Инцидент с асансьор в метрото стресна семейство с новородено

Асансьор с 18-месечно бебе и родителите му пропадна на столичната метростанция "Младост" 1 около 20:00 часа снощи. За инцидента съобщи бащата Асен Стоилов. Семейството не е пострадало. Стоилов твърди, че заради жегата в асансьора той сам отворил вратите и извел съпругата и детето си, без да дочака авариен екип.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
12:14, 31.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

От столичния "Метрополитен" и фирмата, която отговаря за поддръжката, твърдят, че асансьорът не е пропаднал, а подминал етажа. Според тях, аварийните екипи са пристигнали на време. От Агенцията за метрологичен и технически надзор съобщиха, че асансьорът е технически изправен, а причината за инцидента е токов удар. Асен Стоилов, съпругата и бебето се качили в асансьора, за да избегнат пресичането на натоварения булевард "Андрей Сахаров".

Асен Стоилов: Когато започнахме да слизаме, асансьора започна да пада. Казвам пада - наистина си беше падане, не е засядане. Той си пропадна! В долната част ни разтресе много силно. Отвън асансьора е със стъклени панели и го напича слънцето, вътре не се диша. При което не знам защо побутнах вратата, тя се отвори малко. Положих малко по-големи усилия и тя се отвори.
Румен Стоянов, Столичен "Метрополитен": Случил се е един нормален инцидент. Случват се такива аварийни ситуации. По-важното е, че дежурните техници са реагирали бързо и в рамките на 25 минути са дошли да помогнат на пътниците в асансьора. Не си представяйте, че асансьора пропада с някаква страшна скорост - той се движи нормално, просто подминава спирката на вратата с няколко сантиметра и вратата не може да се отвори.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вечеря на високо в Бразилия кандидатства за Гинес
Вечеря на високо в Бразилия кандидатства за Гинес
Засега няма да връщат изоставеното бебе на майката
Засега няма да връщат изоставеното бебе на майката