НОВИНИ

Засега няма да връщат изоставеното бебе на майката

4-месечният Александър, който вчера беше изоставен на детска площадка в столичния квартал "Младост", няма да бъде върнат на майката, поне в следващите дни. Това съобщи д-р Емил Тодоров, директор на дирекция "Закрила на детето" към Агенцията за социално подпомагане. В момента момченцето е настанено в неонатологията на Специализираната болница за детски болести в София и е в сравнително добро състояние. Днес институциите посетиха дома на майката, която след като изостави детето си, по-късно поиска да си го върне.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
12:01, 31.07.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Днес съжалява за импулсивната си реакция. Иска да си върне детето обратно.

Мария Иванова, майка на Александър: Три пъти влизах в болница, изключвам раждането и просто беше такъв момент и си помислих, че може би ще е по-добре без мен детето и съжалявам много, наистина, че го оставих. Искам си го обратно...

38-годишната жена има още едно дете - 13-годишно момиче, което сега живее при баща си. Последните 12 години работила като сервитьорка. Преди раждането работодателят ѝ прекратява договора 5 дни преди да излезе в болничен. Затова сега разчита само на 185 лева от държавата.

Мария Иванова, майка на Александър: Социалното майчинството е 100 лева и аз съм го взела еднократно и детските надбавки.

Тази сутрин представители на Агенцията за социално подпомагане, Агенцията за закрила на детето и Бюрото по труда дойдоха на посещение при майката.

Камерите не бяха допуснати в дома на Мария. Без такава все пак ни разрешават да влезем. Вижда се, че средата е бедна, а майката с детето е живеела в една стоя с бабата, тъй като в съседната стая е започнат ремонт. След като провериха медицинските документи на Мария Иванов, социалните се ангажираха да ѝ помогнат, като ще се потърси начин лечението да бъде заплатено от държавата. Продължаваме да следим темата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инцидент с асансьор в метрото стресна семейство с новородено
Инцидент с асансьор в метрото стресна семейство с новородено
Акустиката на гробниците в долината на Тракийските царе - врата към безсмъртие
Акустиката на гробниците в долината на Тракийските царе - врата към безсмъртие