НОВИНИ

Инцидент в завод „Арсенал”, има загинал и ранен

Един човек е загинал и един е обгорял при възпламеняване в завод 3 на „Арсенал” в Казанлък. Сигналът за инцидента е подаден към 10:30, съобщи ОДМВР-Стара Загора. Към мястото на инцидента са насочени пожарни, линейки и полиция.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
10:43, 14.03.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Все още няма официална информация какво точно се е случило в 10:20 в цех 130 на завод 3 на казанлъшкия оръжеен завод, предаде репортерът на БНТ Десислава Петкова. Доколкото се знае, в този цех се работи с барут. Получило се е възпламеняване, заради което на място е загинал 39-годишен работник, а друг е тежко пострадал, който в момента се транспортира към клиниката за изгаряния в Пловдив. Има висока степен на изгаряне.

Другите работници по време на аварията не са пострадали. Има материални щети.

;

Няма официално изявление на завода, но пред нашата камера работник от завода сподели, че работата е опасна:

Работник: Завод е, много е опасно. Работи се с барут. Постоянно палежи. Опасно е. Само едното момче познавам - загиналия. Работи с барут, бърка го и го карат при нас.

В момента тече разследване. На място са екипи на инспекцията по труда, пожарната и полицията, както и окръжният прокурор на Стара Загора.

В парламента вътрешният министър Валентин Радев коментира инцидента в завод "Арсенал". Според него причината е човешка грешка и неспазване на технологията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МЗХГ: Няма наводнени земеделски земи в Бургаско
МЗХГ: Няма наводнени земеделски земи в Бургаско
Дуална форма на обучение в техническата гимназия във Враца
Дуална форма на обучение в техническата гимназия във Враца