НОВИНИ

Ирина Караваева - първата олимпийска шампионка по скоковете на батут пред БНТ

В последната седмица България е домакин на световното първенство по скокове на батут за мъже и жени. Освен някои от най-добрите състезатели в света в момента, у нас пристигна и първата олимпийска шампионка по скокове на батут - Ирина Караваева. Тя е в ролята на посланик на този спорт, като основната ѝ мисия е да спомогне за неговото разпространяване.

bnt avatar logo
от Радина Жекова
09:53, 12.11.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Ирина Караваева е едно от най-известните имена в света на скоковете на батут. Олимпийска шампионка от Сидни, трикратна европейска и световна номер 1.

Ирина Караваева: Аз мисля, че имах една много успешна кариера, впечатляваща, изпълнена с много успехи. Именно,затова се радвам, че този вид спорт набира популярност. Смятам,че това не е случайно. Вярвам, че традициите, изградени в последните 17 години, ще се съхранят, което ще помогне за развитието му занапред.

Преди 10 години тя се оттегли от активна състезателна кариера, но продължи да работи за това, което се е превърнало вече в неин живот.

Ирина Караваева: Да бъда посланик на любимия ми спорт - това за мен една много специална мисия. Като спортист бях наясно,че това е една от отговорностите, които нося. Но сега е съвсем различно, сега правя неща, за които нямах възможност в моята спортна кариера. За мен спортът е нещо много важно, той трябва винаги да е на почит. Това си личи във всеки един аспект. Например в организацията на събитията. В това отношение вие винаги сте били на много високо ниво. Добрите ми впечатления за вашето гостоприемство са още от Европейското първенство, на което аз участвах. Очаквано и сега се справихте на високо ниво. Именно това е и една от причините да обичам да идвам тук.

Известна с изключителните си отдаденост и трудолюбие, Караваева мечтае...

Ирина Караваева: Искам бъдещето на този спорт да се развива,така че да влезе в сърцата на много деца. Както казват учените,две минути скокове на батут се равняват на 40 минути бягане. Те доказаха,че скоковете на батут влияят на всички органи на тялото ползотворно. Какво по-добра причина от това ролите да изберат този спорт за децата си.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Порожанов: Цените на храните се увеличават заради дефицит на мляко и яйца
Румен Порожанов: Цените на храните се увеличават заради дефицит на мляко и яйца
Да намериш алигатор вместо стик за голф
Да намериш алигатор вместо стик за голф