НОВИНИ

Искат промени при европейските средства за субсидиране на работни места

Националното сдружение на общините изпрати писмо до Министерството на труда и социалната политика, в което настоява за промени в методиката за разпределение на европейските средства за субсидиране на работните места.

bnt avatar logo
от БНТ
07:50, 10.08.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Според кметове, в момента Общините не могат да се класират за обучение и заетост на млади хора в битката с работодатели от реалния сектор. Програмите за обучение и заетост на безработни до 29 години и над тази възраст, както и оперативната програма „Младежка заетост", са на стойност над 240 млн.лева.

Община Белица е сред най-бедните в страната. За да помогне на своите граждани, кметът е наел 10 души по програмата за заетост на млади хора.

Община Белица има нужда от работна ръка като един от начините е кандидатстването по програмите с евросредства. Финансовото състояние на много от общините е тежко обаче е тежко и те не могат да се конкурират с работодателите, които също наемат хора по оперативни програми. За това от националното сдружение смятат, че трябва да бъдат направени промени. Другата промяна, която трябва да се направи, е да бъде премахнато задължението общините да плащат заплати на наетите след приключване на срока, смятат от сдружението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вашингтон експулсира двама кубински дипломати след инциденти с американци
Вашингтон експулсира двама кубински дипломати след инциденти с американци
Продължава напрежението между САЩ и Северна Корея
Продължава напрежението между САЩ и Северна Корея