САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Искат проверка за принадлежност към ДС на необезпечените кредитори на КТБ

Всички титуляри на необезпечени кредити от КТБ и тези с цесиите да бъдат проверени за принадлежност към ДС.Предложението идва от депутатите от Реформаторския блок Петър Славов и Мартин Димитров и от ГЕРБ Методи Андреев. Предложението ще бъде разгледано преди второто четене на промените в Закона за досиетата.

от БНТ
17:09, 28.01.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
искат проверка принадлежност необезпечените кредитори ктб

БСП иска премахване на Комисията по досиетата

Предложението на социалистите е архивът на Комисията да се прехвърли в нова структура – Институт за националната памет.

Предвижда се този институт също да прави проверка за чисто ДС минало, но при различни условия – със съгласието на проверявания и без задължение резултатът да бъде публично обявяван.

;
Атанас Мерджанов-говорител на ПГ на БСП - лява България: Самият факт , че последните няколко месеца изобилстват инициативите от представителите на управляващото мнозинство за разширяване на кръга на проверяваните , само по себе си говори за един лустрационен момент и хъс , който управляващите проявяват с разширяването на обсега и обхвата на тази комисия.

Мартин Димитров-депутат от ПГ на Реформаторския блок:
Задавате си въпроса защо БСП толкова неистово иска закриване на комисията по досиетата. Една от причините е, че те разбраха, че ние ще настояваме новите кредитни милионери да бъдат проверени за принадлежността към държавна сигурност по тази причина те вече не искат да има комисия, за да няма проверка.Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Има руски интерес към газов хъб в България
Има руски интерес към газов хъб в България
НАСА засне геоглифите от Наска в Перу
НАСА засне геоглифите от Наска в Перу