НОВИНИ

Иван Гешев: Разкрити са две убийства от битов характер

Две убийства от битов характер са разкрити от разследващите, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев пред журналисти във Варна. Има проблем с битова престъпност в България, допълни той.

bnt avatar logo
от Агенция "Фокус"
16:04, 10.08.2019
Чете се за: 00:56 мин.
У нас
иван гешев разкрити две убийства битов характер
Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Имаме проблем с домашното насилие. Един от приоритетите на прокуратурата в следващия период според главния прокурор Сотир Цацаров ще бъде противодействие на битовата престъпност. Имаме проблем с това, което се случва в малките населени места, с нашите баби и възрастните хора. Държавата е в дълг с тези хора. Аз съм тук да кажа едно "благодаря" на колегите за добре свършената работа.

За първото престъпление е задържан 91-годишен мъж, обвинен за убийството на съседа си. Случаят касае започналото преди десетина дни досъдебно производство, при което беше открит полузаровен, разчленен труп на мъж в гората между Кантарджиево и Орешака.

"Благодарение на колегите от Областната дирекция на МВР, трупът беше идентифициран и с много усилия и много действия, които бяха извършени от оперативните служби се стигна и до извършителя", обясни административният ръководител на Апелативна прокуратура – Варна Владимир Чавдаров.

Убийството е станало в местността Добрева чешма. "Извършителят е съсед по вила на убития мъж, като между тях е ескалирал дълго време конфликт. Можем да кажем, че убитият всъщност е тормозел своя в последствие убиец, като го е крадял, заплашвал, нанасял му е понякога побой и всъщност се е стигнало да тази трагична случка", допълни прокурорът.

Заради здравословното си състояние задържаният не може да остане в ареста. Очаква се наблюдаващият прокурор да прецени каква мярка за неотклонение е подходяща за него.

Разкрито е още едно убийство, случило се в петък вечерта в квартал "Аспарухово". Мъж е пребил по особено жесток и мъчителен начин жената, с която живеел на семейни начела. На мъжа е повдигнато обвинение за извършване на убийство по особено жесток начин. Има данни за криминални регистрации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
18 жертви на тайфуна Лекима в Китай, 14 души са в неизвестност
18 жертви на тайфуна Лекима в Китай, 14 души са в неизвестност
Булгаргаз иска увеличение на цената на природния газ с 0,82%
"Булгаргаз" иска увеличение на цената на природния газ с 0,82%