Иван Гешев: Разкрити са две убийства от битов характер

Две убийства от битов характер са разкрити от разследващите, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев пред журналисти във Варна. Има проблем с битова престъпност в България, допълни той.

от Агенция "Фокус"
16:04, 10.08.2019
Чете се за: 00:56 мин.
У нас
иван гешев разкрити две убийства битов характер
Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Имаме проблем с домашното насилие. Един от приоритетите на прокуратурата в следващия период според главния прокурор Сотир Цацаров ще бъде противодействие на битовата престъпност. Имаме проблем с това, което се случва в малките населени места, с нашите баби и възрастните хора. Държавата е в дълг с тези хора. Аз съм тук да кажа едно "благодаря" на колегите за добре свършената работа.

За първото престъпление е задържан 91-годишен мъж, обвинен за убийството на съседа си. Случаят касае започналото преди десетина дни досъдебно производство, при което беше открит полузаровен, разчленен труп на мъж в гората между Кантарджиево и Орешака.

"Благодарение на колегите от Областната дирекция на МВР, трупът беше идентифициран и с много усилия и много действия, които бяха извършени от оперативните служби се стигна и до извършителя", обясни административният ръководител на Апелативна прокуратура – Варна Владимир Чавдаров.

Убийството е станало в местността Добрева чешма. "Извършителят е съсед по вила на убития мъж, като между тях е ескалирал дълго време конфликт. Можем да кажем, че убитият всъщност е тормозел своя в последствие убиец, като го е крадял, заплашвал, нанасял му е понякога побой и всъщност се е стигнало да тази трагична случка", допълни прокурорът.

Заради здравословното си състояние задържаният не може да остане в ареста. Очаква се наблюдаващият прокурор да прецени каква мярка за неотклонение е подходяща за него.

Разкрито е още едно убийство, случило се в петък вечерта в квартал "Аспарухово". Мъж е пребил по особено жесток и мъчителен начин жената, с която живеел на семейни начела. На мъжа е повдигнато обвинение за извършване на убийство по особено жесток начин. Има данни за криминални регистрации.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
18 жертви на тайфуна Лекима в Китай, 14 души са в неизвестност
18 жертви на тайфуна Лекима в Китай, 14 души са в неизвестност
Булгаргаз иска увеличение на цената на природния газ с 0,82%
"Булгаргаз" иска увеличение на цената на природния газ с 0,82%