НОВИНИ

Ивайло Калфин: Европейските ценности ще се променят неизбежно

Не трябва да правим пряка връзка между бежанците и терористите, призова вицепремиерът Ивайло Калфин часове след завръщането си от Брюксел. Според него атентатите показват, че проблемът съвсем не е само свързан с бежанците, а с интеграцията в обществото.

ивайло калфин европейските ценности променят неизбежно
bnt avatar logo
от БНТ
19:25, 23.03.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Ивайло Калфин, вицепремиер: Колкото повече се създават гета, които се затварят в себе си, толкова повече риск създават за цялото общество.

Очевидно е, че ще има движение в обратна посока по отношение на европейските свободи. Европейските ценности и култура ще се променят неизбежно, смята Калфин. Но не трябва да се допуска чувството на страх да ни завладее, защото точно това искат терористите. Това, че "Балканският път" ни заобикаля, обаче не бива да ни успокоява, каза още Калфин.

Ивайло Калфин, вицепремиер: Ние сме под риск. Това не означава, че трябва да се паникьосаме. Правителството е предвидило всякакви мерки. Подготвени сме за много по-високи рискове от това, което има в момента.

Относно политиката на АБВ Калфин заяви, че чакат конгреса на БСП с голям интерес, за да видят дали има възможност за диалог за провеждане на общи леви политики.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейски музикален фестивал във Варна
Европейски музикален фестивал във Варна
Засилени мерки за сигурност на Централната жп гара в Пловдив
Засилени мерки за сигурност на Централната жп гара в Пловдив